Honda предлага различна сделка: Евтините соларни енергийни системи

Honda предлага различна сделка: Евтините соларни енергийни системи

Автопроизводителите отдавна са се обърнали към стимули като нула процента финансиране, награди,точки и отстъпки за да вдъхновяват лоялността на клиентите. Сега Honda предлага различна сделка: Евтини соларни енергийни системи за клиентите си.


Чрез партньорството си със SolarCity, Honda и Acura ще предлагат на клиентите си слънчеви системи за дома на ниски или никакви предварителни разходи, предаде компанията. Автомобилният производител ще предложи на своите дилъри преференциални условия за отдаване под наем или за закупуване на соларни панели и системи от SolarCity.

Сделката, в която Honda ще осигури финансиране за $ 65 млн. на инсталациите, ще помогне на автомобилния производител да насърчава своите екологични цели и да печели скромна възвръщаемост. Тя също може да отвори вратата за повече корпоративни инвестиции в слънчеви лизингови компании, които до голяма степен са ограничени до малката група на банките да предоставят капитал за проектите си.

И SolarCity потенциално ще получат достъп до десетки милиони нови клиенти чрез огромните списъци на настоящи и предишни собственици на Honda.

"Когато си партнираме с финансовите институции, те не насърчават своите клиенти, те просто ни предоставят капитал", каза Линдън П. Райв, главен изпълнителен директор на SolarCity. Но с Хонда, каза той, компанията набира "достъп до по-широка клиентска база, както и клиентска база, която е във връзка с околната среда."

Дали връзката между двете компании ще бъде успешна, остава да видим в близкото бъдеще.

SolarCity и съперника им Sunrun, са сред пионерите в бизнеса с соларни панели, но играчи като Vivint, компания за сигурност у дома, собственост на групата Blackstone, също набира скорост.

Honda се приближи до SolarCity преди повече от година, когато търсеше партньор за предоставяне на слънчева инсталация за хибридни и електрически превозни средства, каза Райън Харти, асистент-мениджър на American Honda за развитие на екологичен бизнес.

Офертата ще бъде на разположение в  14 щата: Аризона, Калифорния, Колорадо, Кънектикът, Делауер, Хавай, Мериленд, Масачузетс, Ню Йорк, Ню Джърси, Орегон, Пенсилвания, Тексас и Вашингтон, както и окръг Колумбия.

Двете компании се надяват, съвместното предприятие да води до проекти, които интегрират слънчевата енергия и презареждане на електрически превозни средства за своите клиенти.

Програмата ще даде на клиентите на Honda и Acura допълнителни $ 400 отстъпка отгоре на нормални промоции на SolarCity, която те могат да използват за подслаждане на условията на слънчевата договор, като елиминират ескалацията на месечната вноска. Фондът Honda проекти може да финансира 3000 системи за домове и 20 за своите дилъри. Ако програмата работи успешно, Honda планира да я разшири. Ръководители казаха, че са оптимисти за по-добри резултати за намаляване на въглеродните емисии чрез слънчева енергия от електрическите превозни средства, които ще продават.